Dátum: 2021 február 28. (vasárnap) | Elemér

hírek

Németh Róbert VB bronzérmes

A magyarok a közepes vívás után a második helyen álltak, úszásban azonban a várakozásnak megfelelően előreléptek. A lovaglásban viszont megint kissé gyengébben szerepeltek, mint remélték, így a lövészetes futást abban a tudatban kezdhették saját pozícióikból, hogy a beelőző litvánoknak jelentős a pontelőnyük, a kombinált számban nagyon erős csehek hátránya viszont nem számottevő. Ezek után a papírforma igazolódott, a litvánok megőrizték vezető helyüket, a csehek pedig eggyel előrébb léptek.

Egyéniben a címvédő Marosi, aki a selejtezőben combizomsérülést szenvedett, három szám után kilencedik volt, végül a sűrű mezőnyben, első rossz lövősorozata miatt - amikor legalább hat lövést rontott - nagyon visszacsúszott, aztán két jobb lövészettel jelentősen visszazárkózott.

"Aki nekem a selejtező után azt mondja, hogy meg tudom csinálni ezt a mai döntőt, annak ezt nem hiszem el. A sérült lábam miatt egyáltalán nem mertem vívni, nem kockáztathattam, ez pedig meghatározta az egész napomat" - mondta feldúltan nem sokkal a befutó után Marosi, aki aztán a dobogón már mosolygós volt. - A tavalyi Világkupa-döntőben, az idei Eb-n és most kilenc különböző ember állt a dobogón - tette még hozzá, érzékeltetve, hogy egyelőre még korántsem álltak be az erőviszonyok az új lebonyolításban.

 

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41