Dátum: 2021 április 11. (vasárnap) | Leó, Szaniszló

hírek

Tibolya Péter és Németh Róbert döntős!!

Marosi, aki idén három világkupa-versenyen állt dobogón és az Európa-bajnokságon bronzérmet nyert, szokásos jó úszásával mindjárt az elején az élcsoportba került - az első számban a harmadik legjobb időt érte el -, majd 1000 pontos, eredményes vívásával ezt a helyét meg is erősítette, így a lövészettel kombinált futásnak nagyon kedvező pozícióból vághatott neki, s végül másodikként ért célba. Izgalomra nem volt ok.

Nem így Tibolya esetében, aki a még éppen továbbjutás érő 12. helyről vághatott neki a kombinált számnak. Úszásban a mezőny hátsó részében zárt, de ez a papírforma alapján nem okozott meglepetést, mint ahogy az sem, hogy vívásban fokozatosan zárkózott fel.

A baj csak az volt, hogy a nagyon eredményes kezdeti asszózás után a második szám vége felé elbizonytalanodott, egymás után gyűjtötte be a vereségeket, vagyis nem tudott magának kényelmes helyzetet teremteni a zárásra.

Így is öt győzelemmel többet aratott, mint ahány vereséget szenvedett, csakhogy kicsit jobb vívófinissel ő is nyugodtan készülődhetett volna a duplaszámra. Így viszont az első lövészet után máris kieső helyen állt, aztán a másodikat követően megint továbbjutó volt, és a harmadik után is ez maradt a helyzet, végül csoportnyolcadik lett.

A nap során korábban a harmadik csapattag Németh Róbert is biztosította helyét a legjobb 36 versenyző között, a vb-újonc, egyéni induló Demeter Bence viszont kiesett.

A fináléban négy válogatott szerepelhet háromfős, komplett csapattal, a magyaroké mellett még a cseheké, litvánoké és az oroszoké.

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41