Dátum: 2021 február 28. (vasárnap) | Elemér

hírek

Öttusa-világbajnokság

A guatemalavárosi öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében világbajnok: Magyarország (Hováth Viktor, Fülep Sándor, Kállai Ákos) 5460 pont (lövészet: 276 kör/1216 pont, vívás: 79 győzelem/56 vereség/808 pont, úszás: 2:53.74 perc/1256 pont, lovaglás: 1200 pont, futás: 14:05.82 perc/980 pont)

A magyarok ezt megelőzően világbajnokságon ilyen összeállításban 2001-ben Millfieldben és tavaly Varsóban győztek ebben a számban.
Szoros versenyt vívtak egymással az élcsoport csapatai. A lövészetet követően még a fehéroroszok vezettek, igaz csak mindössze 12 pontos különbséggel. A második számot, a vívást Fülepék nyerték, igy a magyarok az élre kerültek, s ezt a pozíciójukat a 3x100 méteres úszás során is megőrizték, noha - a papírformának megfelelően - csak a hatodik legjobb idő lett az övék. Lovaglásban előbb Horváth, majd Fülep ment végig gond nélkül, végül pedig Kállai is rontás nélkül oldotta meg a feladatát. A 3x1500 méteren az elsőként futó Horváth Viktor gyakorlatilag mindent elintézett, így Kállai 18 másodperccel hamarabb indulhatott, végül Fülep is jól osztotta be az erejét, az első 750 méteres kört nem futotta teljes erőből, a második kör vége felé pedig a bő tíz másodperccel mögötte futó Prokopenko már szinte fel is adta a versenyt.

Fülep Sándor: "Minden számban jól szerepeltünk, nem hibáztunk sehol. Nem volt könnyű a fehéroroszok után lovagolni, tudtuk, ha rontunk, elúszhat az aranyérem. A futás előtt nem voltam biztos benne, hogy nyerünk, mert a fehéroroszok jók ebben a számban, ráadásul hozzánk képest pihentek is voltak. Egy csapattag nem jutott be a hagyományos verseny döntőjébe, a másik kettő pedig ott már nem igazán hajtott a futásban, mert nem volt miért. Szerencsére Viktor a nyolc másodperces előnyt tizennyolcra növelte, így Ákosnak meg nekem már könnyebb dolgunk volt."

A hagyományos férfi versenyben ezüstérmet szerzett a magyar gárda (Horváth Viktor, Fülep Sándor, Kállai Ákos). Egyéniben Horváth Viktor ezüstérmes, Fülep Sándor hatodik, Kállai Ákos huszadik lett.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41