Dátum: 2024 február 28. (szerda) | Elemér

hírek

EB, VB ÉS OLIMPIA VÁR A BŰNÜGYI NYOMOZÓVÁ AVANZSÁLT UTE SPORTOLÓRA

Nagyon jól kezdődött az évem, mert volt egy világkupa első és -második helyezésem, utána viszont az egyetem került a fókuszba, a cél az volt, hogy kiváló diplomát szerezzek, ami szerencsére sikerült” – mondta. A későbbi eredményein meglátszott, hogy más fontos teendője is akadt év közben, de – mint azt megjegyezte – minden versenyből tanult. 

„Az idei fő cél a kvótaszerzés volt, ami a magamhoz képest gyengébb szereplés ellenére is sikerült” – emelte ki az UTE öttusázója. Gulyás Michelle a kairói világkupán győzött, Budapesten második lett, a krakkói Európa Játékokon elért hetedik helyével párizsi kvótát szerzett, a bath-i világbajnokságon pedig a 18. helyen végzett úgy, hogy a lovaglása nem sikerült. Az olimpián egy nemzetből nemenként legfeljebb két versenyző indítható öttusában, ha többen szereznek kvótát, a szövetség dönti el, kiket indít. 

IMG_3561

A jelenlegi legeredményesebb hazai női öttusázó, aki egyéniben 2021-ben bronz, 2022-ben pedig ezüstérmet nyert a világbajnokságon, úgy véli, itthon öten-hatan versenyeznek az olimpiáért, és mindenképpen lesz három-négy kvóta. 

„Nehéz lesz, de úgy érzem, hogy készen fogok állni a következő évre. A fő verseny a világbajnokság és az olimpia, igyekszem a válogató versenyeken megmutatni, hogy ott van a helyem” – tette hozzá. A félkészülést illetően elárulta, a fizikai számokban szeretne előrelépni, mert úszásban és futásban az idén önmagához képet gyengébben teljesített, a technikai számokban pedig igyekszik tartani a szintet. 

Forrás: Sportal.hu

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41