Dátum: 2024 február 28. (szerda) | Elemér

hírek

BAUER BLANKA SZEME ELŐTT A PÁRIZSI OLIMPIA LEBEG

Az UTE 18 éves öttusázója, Bauer Blanka tavaly már a felnőttek között is figyelemre méltó eredményeket ért el, az idén pedig tovább folytatná az idősebbek mezőnyében való remeklést.

Bátonyi Balázs irányításával felkészülő ígéret 2023-ban a kairói, a budapesti, majd a szófiai felnőtt-világkupaversenyen is döntőbe jutott, majd ott volt a bath-i olimpiai kvalifikációs felnőtt-világbajnokságon is, melyen csapatban Gulyás Michelle-lel és Barta Lucával bronzérmet érdemelt ki, míg egyéniben a legjobb magyarként a 16. helyen zárt. 

bauer_blanka_011-scaled

„A fő célom nem változott: SZERETNÉK OTT LENNI A PÁRIZIS OLIMPIAI JÁTÉKOKOKON ÉS ENNEK MINDENT ALÁRENDELEK.

 – mondja a sokra hivatott öttusázó. – A tavalyi eredményeimmel nem lehetek elégedetlen, de természetesen mindig úgy vagyok vele, hogy a versenyek sikerülhettek volna kicsivel jobban. A fejlődésem szempontjából sokat számított, hogy ott voltam a felnőttvilágkupák döntőiben, mert értékes tapasztalatokat szereztem és lovaspályákon is tudtam menni. A kombinált számban elért világcsúcsoknak örülök, ez is egy olyan szám, amelyben szeretném stabilan tartani a jó eredményt, viszont lovaglásban és vívásban folyamatos gyakorlásra van szükségem. A vívást tekintve különösen hasznos volt, hogy a felnőttek között versenyeztem tavaly is, mert sokat lehet tőlük tanulni. Bár az idén már junior vagyok, nem tervezek elindulni a korosztályos versenyeken, az olimpiai kvalifikáció lebeg a szemem előtt.”

Blanka egyébként az öttusázók igen sűrű hétköznapjait éli. Heti négyszer hajnalban úszik, aztán a kombinált számot vagy a éppen a lovaglást gyakorolja, majd az iskolát követően este nyolcig tart a vívóedzése.

933x504px_1200x630px_image_2023_09_06t085223_025

„Nem turistának készülünk Párizsba, tehát nemcsak az a célunk, hogy eljussunk az olimpiára, hanem az is: onnan szép eredménnyel jöjjünk haza – mondta Bátonyi Balázs a tavaly vb-t követően portálunknak. – Nagyon bizakodóak vagyunk, mert Blanka még nem érte el a képességeinek határát.”

Forrás: utánpótlássport.hu

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41