Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Zs. Tóth Anna bronzérmes lett az Ifi “A” Világbajnokságon, a női csapat ezüstérmes!

Szeptember 01. és 06. között rendezzték meg az Ifjúsági “A” Világbajnokságot fiatal öttusázóink számára is Buenos Aires-ben.

A versenyen indulók névsora: Boros Alexandra, Palkovics Karolina, Simon Sarolta, Varga Eszter, Zs. Tóth Anna (UTE), Burcsik Barnabás, Kardos Bence, Mikó Domonkos, Salga Gergő.

Mind a négy hölgy induló; Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs.Tóth Anna és Varga Eszter is bejutott a fináléba a Buenos Aires-ben zajló Ifi “A” világbajnokságon. A bajnokság első versenynapján a nők selejtezőjét rendezték meg.

Anna a “B” csoportban indult és itt is a mezőny legjobbjai között végzett. Úszásban negyedik lett (2:16.65),  a vívást pedig 19 győzelemmel a 6. helyen zárta. A kombinált számban magabiztos teljesítményt nyújtva 13. lett, így összetettben a 8. helyen végzett, így ő is bejutott a fináléban.

A pénteki döntőben az úszást 2:17.28 időeredménnyel teljesítette, majd remek vívással, 25 győztes asszóval, a hatodik helyen zárta a második számot. A kombinált számban fantasztikus futással a 9. helyen végzett (514 pont), így összesen 1053 ponttal az ifjúsági világbajnokság bronzérmese lett, ami óriási öröm számára, hiszen végre egyéniben léphetett dobogóra világbajnokságon.

Csapatversenyben 3055 ponttal a magyar lányok (Zs. Tóth Anna, Boros Alexandra és Simon Sarolta) egy hajszállal maradtak le az első helyről.

Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány elmondása szerint a verseny végén teljesen biztosak voltak benne, hogy a magyar lánycsapat nyakába kerül az aranyérem. Első helyre végül egy pont különbséggel a hihetetlenül erős orosz korosztály csapata került (3056), harmadik helyen pedig az egyiptomi lányok végeztek 2993 ponttal.

Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, végig egyben voltak, igazi csapatként működtek a verseny egész ideje alatt. Számomra a dobogó második fokán pityergő magyar lányok nyerték meg ezt a versenyt.” –  nyilatkozta Kállai Ákos.

(forrás: www.pentathlon.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41