Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Ötödik lett a magyar váltó a berlini öttusa VB-n

Két szám után még a kilencedik helyen állt a Tibolya Péter, Tomaschof Soma páros a berlini öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében, majd a lovas pályán elért eredményeknek köszönhetően a hatodik helyre léptek előre, és a kombinált számban is tudtak javítani egy pozíciót.

A magyar kettős 1:57.13 perccel a 13. időt érte el a 2×100 méteres úszásban, amelyre az Olimpiai Stadion területén lévő nyitott 50 méteres medencében került sor. A mezőnyben 18 páros küzdött egymással és ezúttal is a vívás helyett az úszással indítottak a szervezők. Ennek az az oka, hogy a vívás immáron két részből a körvívásból és a bónuszvívásból áll, amit így könnyebb lebonyolítani.

A teremben (körvívás) a hetedik helyen zárt a magyar kettős. Tibolya 12 ellenfelét győzte le és öttől kapott ki, míg a fiatal Tomaschof 7/10-es mutatóval zárt. A bónuszvívásban nem sikerült újabb pontokat szereznünk, ugyanis a kínaiakkal szemben elveszítettük az asszókat.

Lovaglásban Tibolya Péter kezdett, aki hibátlanul teljesített (63 mp.), majd Tomaschof Soma is remekül lovagolt, de neki azért meggyűlt a baja a lóval. Ennek ellenére ő is hiba nélkül megoldotta a feladat, de időtúllépés miatt levontak a mieinktől kilenc pontot.

A kombinált számra is maradt ereje a Tibolya, Tomaschof kettősnek, akik végül ötödik helyen értek célba (634 pont, 11:06 mp.), így egy remek eredménnyel kezdődött számunkra a világbajnokság Berlinben.

Forrás: www.pentathlon.hu

GRATULÁLUNK A PÁROSNAK A REMEK EREDMÉNYHEZ!!!

SZÉP VOLT PETI!!! HAJRÁ UTE!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41