Dátum: 2019 június 17. (hétfő) | Laura

hírek

Junior-világbajnok a magyar női öttusa váltó!

Öttusa szakosztály 2017-08-09 Megtekintések száma: 1053

A dobogó legfelső fokára állhatott a Varga Eszter és Zs. Tóth Anna alkotta váltó a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon. A magyar lányok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, minden számot az első, illetve második helyen zártak, így a nap végén nem volt kérdéses, melyik kettős nyeri az aranyérmet.

Leiner SomaEnnél jobban aligha lehetett volna kezdeni a hazai rendezésű junior öttusa-világbajnokságot! A székesfehérvári viadal a női váltók versenyével indult, a magyar csapatot az UTE-s Varga Eszter és a fehérvári Zs. Tóth Anna alkotta. A nap krónikájának összeállításában Kállai Ákos női szövetségi kapitány segített honlapunknak.

A verseny a szokásoknak megfelelően az uszodában indult, ahol az új szabályok bevezetése óta nem lehet igazán nagy előnyhöz jutni. Ettől függetlenül a lányok remekeltek, és a második helyen zárták a számot, hátrányuk mindössze fél másodperc, és egy pont volt az olaszokhoz képest. Ahogy arra számítani lehetett, az úszást követően még egyben maradt a mezőny.

Jött a vívás, amely után már komoly különbségek is kialakultak, de a mieink ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtottak. Az alapszakaszt 20-10-es pozitív mérleggel zárták, holtversenyben elsőként az argentinokkal, viszont a bónusz vívásban a dél-amerikaiakat és az olaszokat is sikerült legyőzni, így a hazaiak szerezték a legtöbb egységet.

A lovaglás kulcsfontosságú volt magyar szempontból, tegnapi beharangozó írásunkban Kállai Ákos külön szót ejtett arról, hogy a sikerességhez elengedhetetlen, hogy a mi javunkra alakuljon ez a szám. Kívánsága teljesült, a lányok hibátlan pályát mentek, és győztek a lovardában, így első helyéről várták a kombinált számot.

A futás-lövészet is a vágyaink szerint alakult, mindkét lánynak volt hibátlan sorozata, futásban is odatették magukat, így a guatemalai kettős mögött, három másodperccel végeztek a számban, összesítésben viszont senki nem tudta megközelíteni őket: Varga Eszter és Zs. Tóth verhetetlennek bizonyult, a magyar páros megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Egész nap egységes csapatott alkottak a lányok, ez pedig nagyon fontos. A kiegyensúlyozottság szintén, a vívásban volt egy kisebb hullámvölgy, de két kiváló periódust produkáltak, és a bónuszt is nyerték. A lovaglás ugyan izgalmakkal teli volt, de eredményes, míg a kombináltban hidegvérrel lőttek a lányok. Egy sorozat volt csak, ami huszonöt másodpercig tartott, de ahhoz, hogy egyáltalán szoros legyen a befutó, valamelyiküknek bent kellett volna ragadnia a lőállásban. Nehéz lenne azt mondani, hogy nem vagyok elégedett, a legfényesebb érmet szereztük, remek formában voltak ma a lányok” - értékelt Kállai.

Szerdán a férfiak váltójával folytatódik a világbajnokság programja, a magyar csapatot Farkas Martin és Tomaschof Soma alkotja.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
Női váltó.
1. MAGYARORSZÁG (VARGA ESZTER, ZS. TÓTH ANNA) 1393, 
2. Olaszország (Aurora Tognetti, Elena Micheli) 1369, 3. Guatemala (Sophia Hernandez, Isabel Brand) 1366.

(forrás: nso.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41