Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

7 érmet szereztünk az öttusa-elitbajnokságban!

Közel kétszáz gyerek mérte össze tudását az öttusa-elitbajnokságon, amelyre az évközi Magyar Kupa-sorozat legjobbjai nevezhettek. Az U10-U15-ös korosztályok küzdelmein Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány szerint nagyon jó eredmények születtek, amelyek biztatóak a sportág jövőjére nézve.

A hét végén rendezték meg a Magyar Öttusa Szövetség hagyományos utánpótlásversenyét, a Diapoló elitbajnokságot. A megméretésen az idei Magyar Kupa-sorozat legjobbjai indulhattak, vagyis korosztályonként az a 16, illetve 12 (az U14-es és U15-ös kategóriákban) versenyző, aki a legtöbb pontot gyűjtötte az idényben. A váltóversenyekbe hat-hat csapat nevezhetett. Az úszást a Nemzeti Sportuszodában, a futást pedig a Margitszigeti Atlétikai Centrumban bonyolították le, a nagyobbaknak pedig lövészetben is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. A megnyitó ünnepségen Bretz Gyula, a szövetség elnöke mondott beszédet, és üdvözölte a sok fiatal versenyzőt. A viadal évzáró volt a versenyzőknek, a szakvezetőknek viszont ismerkedési lehetőség a legfiatalabbakkal.

„Ahogy a neve is mutatja, ez a legjobbak versenye volt – osztotta meg honlapunkkal a hétvégi elitbajnoksággal kapcsolatban szerzett tapasztalatait Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány. – A hat korosztályban közel kétszáz induló mérte össze tudását. Nagyon jó volt látni, milyen komoly időeredményeket érnek el a fiatalok úszásban és futásban. A jövőre nézve ez mindenképpen biztató. Azt gondolom, hogy mind létszámát, mind eredményességét tekintve nagyon jó az utánpótlásunk, és ezt egész éves nemzetközi sikereink is bizonyították. Neveket most nem tudnék kiemelni, olyan sok jó teljesítményt láttam, és bevallom, a fiatalok egy részével még magam is csak ismerkedem. De ez hosszú, természetes folyamat, s ugyanakkor örömteli is, mert az új arcok mind új öttusázókat is jelentenek. A kellő bázist, amire később építkezhetünk, ezek a tehetséges fiatalok adják.”

A versenyszezon ezzel nagyrészt lezárult, a legjobbakra azonban még vár egy-egy megmérettetés. Az U17-es és 19-es válogatott olimpiai kvótáért harcol Prágában, az U24-es pedig kontinensviadalra utazik Lengyelországba.

A teljes eredménylista ITT található.

Klubunk két aranyat és öt ezüstérmet nyert a viadalon.

ÖTTUSA ELITBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Győztesek (sorrendben: fiú, fiú váltó, leány, leányváltó, mix váltó)
U10: Doszpoly Zsombor (Swimming Penthathlon Club), BHSE (Franyó Levente, Basa Botond), Siklósi Gréta (UTE), MAFC (Járai-Virág Amira, Bágyi Emese), Volán (Hegyi Luca, Bognár Levente)
U11: Nagy-Laczkovich András (Megathlon SE), L200 (Mráv Balázs, Zanyi Ferdinánd Tamás), Kozma Laura (Swimming Pentathlon Club), UTE (Máté-Tóth Nóra, Kozma-Víg Linda), KSI (Tőrincsi Lilla, Domján Bence Csanád)
U12: Szabó Kornél (Hód SE), L200 (Eszes János Márk, Giba István Előd), Hertelendi Luca (KSI SE), KSI (Mészáros Emma, Hertelendi Luca), KSI (Schaffer Júlia, Esze Tamás)
U13: Kropkó Márton (Kőbánya SC), KSC (Kropkó Márton, Tompos Tamás), Rahner Anna (MAFC), Swimming Pent. Cl. (Hornyik Míra, Hornyik Hanna), Volán (Walthier Laura, Kolonics Dani)
U14: Páczai Dávid (Csepel SC), KSI (Gulyás Richárd, Vajda János), Dobronyi Dóra (Kőbánya SC), KSC (Gábor Evelin, Dobronyi Dorina) Csepel (Varga Bianca, Páczai Dávid)
U15: Gáll András (KSI SE), L2000 (Majdik Viktor, Farkas Bálint), Tóth Dorka Sára (Trion SC), Mór (Deák Melinda, Kaiser Luca Hanna) KSI (Szabó Andrea Hanna, Gáll András)

(forrás: nso.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41